Bezglutenowa, za to z ogromną dawką witamin, minerałów, enzymów, antyoksydantów oraz potasu, cynku i magnezu. Mąka kokosowa ma dodatkowo zaledwie 12% oleju. Mąka kokosowa to świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej - dzięki niej można upiec bezglutenowe wypieki. Świetnie nadaje się do pieczenia ciast, ciastek i tortów. Za jej pomocą można także przygotować surowe desery, posypać nią lody i sałatki. Może być używana jako składnik panierek.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Możesz ją dodać też do soku, kakao i mleka orzechowego, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Mąkę kokosową można używać do przygotowania w domu naturalnych kosmetyków - peelingów i maseczek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1306 kJ / 312 kcal
- białko: 11 g
- węglowodany: 13 g
- tłuszcz: 24 g
Skład: mąka kokosowa 100%
Waga netto: 180 g
Kraj produkcji: Polska
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości. Gwarantujemy, że kupiona przez Ciebie mąka nie będzie miała krótszego terminu przydatności do spożycia niż 3,5 miesiąca.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością.
Termin przydatności do spożycia: 27.11.2019
Opinie o :
Mąka kokosowa (180 g) - Efavit
Mąka super;) szkoda, że w opakowaniu jest jej tak mało :(
ivonaz7 [2015 /6 /12 8 :49:27]