Ocet balsamiczny to ocet powstający z zagęszczonego moszczu winogronowego poddanego długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Ocet balsamiczny jest dodatkiem do sałatek, sosów, marynat i różnych dań kuchni włoskiej, a także do owoców i deserów.
Oryginalny ocet balsamiczny to prawie całkowicie czarna ciecz, o gęstej konsystencji i słodko-kwaśnym smaku.
Jamie mówi... „Uwielbiam ten ocet. Powstaje poprzez dojrzewanie słodkiego moszczu winogronowego. W domu spryskujemy nim ser taki jak mozarella czy Parmigiano Reggiano lub po prostu maczamy w nim chrupiącą bagietkę.”
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 807 kJ / 190 kcal
- białko: 0,2 g
- węglowodany: 42 g, w tym cukier 42 g
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik: 0 g
- sód: 0 g
Skład: ocet winny, moszcz winogronowy, E 150 (d), E 224. Zawiera siarczyny.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek