Najlepszy gatunkowo rodzaj komosy ryżowej , pochodzący z górskich rejonów Peru.
Niezwykle zdrowa i korzystna dla organizmu, określana jest mianem "super foods". Quinoa mieszana zapewnia ciekawe walory wizualne. Łączy w sobie chrupkość i słodycz czarnej, lekki orzechowy posmak czerwonej oraz delikatność białej, tworząc niesamowitą kompozycję smaków. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze, makaron lub ryż. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków i deserów.
Sposób przygotowania: komosę dokładnie płuczemy, umieszczamy w rondelku, zalewamy wodą w proporcji 2 części wody na 1 część nasion. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15-20 minut do całkowitego wchłonięcia wody i pojawienia się białych kiełków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1740 kJ / 413 kcal,
tłuszcz 8,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 64,2 g, w tym cukry 2,4 g,
błonnik 5,2 g,
białko 17,2 g,
sól < 0,1 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek