Mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa.
Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
Nie zawiera glutenu.
Wspaniała do ciast i ciasteczek, idealna do przepysznych naleśników i racuchów. Sprawdzi się w przygotowaniu makaronów oraz jako doskonały dodatek do chleba.
Waga netto: 200 g
Skład: mąka z nasion amarantusa
Kraj pochodzenia: Peru
Termin trwałości: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek