Bezglutenowa, za to z ogromną dawką witamin B1, B2, PP, E oraz potasu, cynk i magnezu. Świetna alternatywa do tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Sprawdza się w pieczeniu słodkich tortów, ciast i ciasteczek. Możesz ją użyć jako dekorację deserów i posypkę na sałatkach. Użyj jej w zupach i sosach. Dodaj do naleśników, a także do panierki. Dodaje wspaniałego, subtelnego aromatu migdałowego.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Możesz ją dodać też do soku, kakao i mleka orzechowego, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Skład: mąka z migdałów 100%
Mąką migdałowa ScrapCooking charakteryzuje się tym, że jest zmielona na puder.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Francja
Termin przydatności do spożycia: 7 miesięcy od daty zakupu
Sekret znakomitych makaroników (takich jak z obrazka w książce kucharskiej) sprowadza się do użycia właśnie tej mąki. Wiem co mówię, bo piekę makaroniki nie od dzisiaj, a dopiero po użyciu migdałowego pudru uzyskałam efekt idealny. Przede wszystkim migdały mielone są bardzo drobno, i to bez skórek. Zatem cała moja mąka (dość droga, niestety) pójdzie na wypieki. Nie wątpię, że sosy, zupy, kotlety też byłyby pyszne z migdałami, ale jak się te wszystkie dania mają do makaroników? Nijak.
Opinie o :
Mąka migdałowa, puder (500 g) - ScrapCooking - OTSW
idealna do makaroników.
alash86 [2019 /7 /1 20 :35:1]
Sekret znakomitych makaroników (takich jak z obrazka w książce kucharskiej) sprowadza się do użycia właśnie tej mąki. Wiem co mówię, bo piekę makaroniki nie od dzisiaj, a dopiero po użyciu migdałowego pudru uzyskałam efekt idealny. Przede wszystkim migdały mielone są bardzo drobno, i to bez skórek. Zatem cała moja mąka (dość droga, niestety) pójdzie na wypieki. Nie wątpię, że sosy, zupy, kotlety też byłyby pyszne z migdałami, ale jak się te wszystkie dania mają do makaroników? Nijak.
Irena100 [2019 /3 /5 22 :22:47]