Wyśmienita tykwa marynowana na słodko.
Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej. Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami. W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi. Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu. Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu. Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych hosomaków lub futomakow. Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi. Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Po otwarciu zawartość przełożyć np. do słoika z pokrywką i przechowywać w lodówce przez okres 1 tygodnia. Jeżeli z całego opakowania zużyjemy małą ilość, wówczas kanpyo należy podzielić na mniejsze porcje i zamrozić. Zamrożone nie traci swoich właściwości.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek