Oryginalny ocet balsamiczny z Modeny. Organiczny, w pełni naturalny. Wszystkie zastosowane składniki powstały pod ścisłą kontrolą w naturalnym środowisku przyrodniczym. Moszcz winny pochodzi z naturalnych i ekologicznych upraw.
Ocet balsamiczny to przyprawa o szerokim zastosowaniu. Wzbogaca smak sałatek, nadając im lekko kwasowo-owocowej nuty. Sprawdza się też jako składnik marynat do mięs i warzyw. Dodajemy go pod sam koniec, by nie zdążył wyparować i stracić smaku.
Kwasowość 6%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 345 kJ / 81 kcal
- białko: 0,7 g
- węglowodany: 21 g, w tym cukier 14 g
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- sód: 0,5 g
Skład: ocet winny z organicznych upraw, moszcz winogronowy z organicznych upraw
Opinie o :
Ocet balsamiczny organiczny (250 ml) - Mazzetti
Po raz kolejny kupuję ten ocet, jest po prostu świetny.
amiga
[2015
/10
/26 18
:46:4]
Super, super, super, po stokroć SUPER !!!! Ma bogaty smak i aromat !!! Wspaniale podkreśla smak pieczonych truskawek, w lodach truskawkowych, oraz wyśmienicie nadaje się do marynowania mięs !!! Bardzo dziękuję i gorąco P*O*L*E*C*A*M !!!!
kamilawo70
[2015
/8
/14 18
:58:32]
Bardzo przyjemny i dobrze wywarzony kwaśno-słodki smak. Dodatkowo ocet pochodzi z ekologicznych upraw, co w dzisiejszych czasach jest ogromną zaletą
Opinie o :
Ocet balsamiczny organiczny (250 ml) - Mazzetti
Po raz kolejny kupuję ten ocet, jest po prostu świetny.
amiga [2015 /10 /26 18 :46:4]
Super, super, super, po stokroć SUPER !!!! Ma bogaty smak i aromat !!! Wspaniale podkreśla smak pieczonych truskawek, w lodach truskawkowych, oraz wyśmienicie nadaje się do marynowania mięs !!! Bardzo dziękuję i gorąco P*O*L*E*C*A*M !!!!
kamilawo70 [2015 /8 /14 18 :58:32]
Bardzo przyjemny i dobrze wywarzony kwaśno-słodki smak. Dodatkowo ocet pochodzi z ekologicznych upraw, co w dzisiejszych czasach jest ogromną zaletą
amiga [2015 /6 /24 15 :26:12]
wspaniały! polecam :)
Demeszka [2014 /10 /26 18 :38:53]
Najlepszy do sałatek :)
delilah [2014 /5 /3 13 :20:59]
doskonaly
izkauj [2013 /2 /7 12 :46:17]