Noże z serii Shippu łączą nowoczesną myśl technologiczną z japońską tradycją. Ostrza są wykute metodą charakterystyczną dla stali damasceńskiej - nóż szefa kuchni ma 64 warstwy, co zapewnia mu doskonałą wręcz ostrość i wytrzymałość klingi.
Wykuwanie noży Shippu gwarantuje maksymalny komfort pracy z nimi. Rączki zaś są ergonomiczne, odpowiednio wyprofilowane, jak w nożach tradycyjnych, co pozwala na wartościowe użytkowanie. Noże dopasowują się do każdej dłoni. Nóż ten jest idealny do krojenia, cięcia, siekania i szatkowania.
Ostrze noża jest wystarczająco długie, by kroić nawet duże produkty, jest też odpowiednio wyprofilowane, żeby swobodnie można było przesuwać nóż w obu kierunkach. Rękojeści została wykonana z drewna dębowego, a okucie z rogu bawolego. Ostrze trzyma się wyjątkowo mocno, ponieważ z każdym użyciem róg bawoli 'zaciska' się na zakończeniu klingi.
Długość ostrza: 21 cm
Materiał: stal damasceńska, drewno dębowe, róg bawoli
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek